Стягнення боргу за договором підряду

Договір підряду – це один з найпопулярніших інструментів для співпраці між суб’єктами. За договором підряду одна сторона, виконавець, зобов’язується виконати певний перелік робіт. Друга сторона зобов’язується прийняти та оплатити виконані роботи – це замовник.

Популярність співпраці між суб’єктами за допомогою договору підряду пояснюється тим, що такий договір є оптимальним для короткочасної співпраці. Для створення такого договору немає потреби збирати велику кількість документів, і за умови якщо договір був складений вірно – кожна зі сторін отримує бажаний результат. Але досить часто виникають конфліктні ситуації, коли одна зі сторін або не має змоги виконати свої зобов’язання перед іншою стороною, або не бажає це робити з різних причин. Процес стягнення боргу за договором підряду має купу нюансів, про які часто не знає ні виконавець, ні замовник. Але як же стягнути борг за виконані роботи спираючись на договір підряду?

Як відбувається стягнення боргу за договором підряду

Як і інші стягнення – стягнення боргу за договором підряду вимагає судового рішення. Відповідно до актуальних нормативно-правових актів примусово стягувати борги або конфіскувати майно може тільки суд. Саме тому для стягнення заборгованості вам необхідно звернутися з позовом до суду.

Наша юридична компанія та її спеціалісти готові допомогти вам в оформлені судового позову стосовно заборгованості за договором підряду. Наші юристи досконало проаналізують складений договір на предмет юридичних неточностей та допоможуть вам отримати гроші за виконану роботу.

Варто пам’ятати, що судове стягнення боргу за договором підряду може відбутися лише за умови, якщо договір був оформлений відповідно до всіх чинних вимог. Так, договір підряду повинен містити:

  • Визначення сторін договору підряду
  • Специфікація предмету підряду.
  • Термін початку та кінця дії договору підряду.
  • Розмір винагороди.
  • Підписи сторін.

Домогтися стягнення заборгованості з боку замовника можливо лише за умови, якщо договір підряду був чинним, тож перед тим як співпрацювати за таким договором, ми радимо вам звернутися до спеціалістів. Звернувшись в нашу юридичну компанію для створення договору підряду ви гарантовано отримаєте експертну консультацію стосовно всіх положень договору. Тож якщо ваш бізнес вимагає співпраці за договором підряду або ви надаєте послуги замовникам і хочете бути захищені з боку закону – зверніться до нас!

Команда юридичної компанії АРОУ завжди готова прийти на допомогу тим, хто потребує кваліфікованої юридичної допомоги. Замовити наші послуги ви можете залишивши заявку на нашому сайті, або зателефонувавши за номером телефону, вказаним на сторінці “контакти”.



  Подписаться (Subscribe)  
Уведомление о